PÅMELDING KURS VÅR 2021 HAR ÅPNET.

Det er rideskole fra mandag til fredag, hvor første ridetime begynner kl 17 hver dag. Vi har kurs som passer for alle, fra de helt ferske til erfarne rytter. På nybegynnerridetimene vil det bli noe stell av hest, hvor vi går gjennom børsting, påsaling og generell håndtering av hest. Lenger ned på siden kan du lese en oversikt over våre kurs. Vi tilbyr undervisning i både sprang og dressur. Stall-Ks instruktører har alle god kompetanse og utdanning innen hest/idrett/instruksjon. Rideskolens hester er godt egnet for rideopplæring. Les mer om våre skolehester under Rideskole>Våre skolehester, og om instruktørene under Team Stall-K>Ansatte.  

Påmelding for våren 2021 er åpnet. Første kursdag våren 2021 er mandag 4.januar, og semesteret varer fram til uke 23. Det er ikke rideskole i uke 9, i påskeferien, og på helligdager.

Høstsemester 2020 starter opp mandag 17.august og varer fram til fredag 19.desember 2020. 

Vi opplyser om at bilder/videoer som blir tatt under kurs kan bli brukt på rideskolens facebook-side eller på hjemmesiden. Hvis man ikke ønsker at bilder av eleven skal på nett vær vennlig å gi oss beskjed.

Stall-k har ansvarsforsikring. Eventuell ulykkesforsikring må elevene holde selv.

En ridetime varer 60 min. Dressur VG kl 20.00 og 20.45 på mandager og torsdager varer 45 min.

Nybegynnerkurs (knøttekurs):

Nybegynnerkurs passer for alle som vil begynne å ri! Aldersgrense 5 år. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

På nybegynnerkurs må hver elev ha med seg en som kan leie hesten. Leieren trenger ingen forkunnskaper om hest, opplæring vil bli gitt. Ha på egnet skotøy og klær for mosjon. Timene vil bestå av noe tid i stallen med opplæring i stell av hesten og håndtering av utstyr, og ridning både på bane og ute på tur.

Voksne som begynner på nybegynnerkurs kan velge å ri uten leier.

Målet for kurset er at eleven kan stelle hesten og vite hvordan man legger på utstyr, samt stiller inn stigbøyler og stiger på. I ridning er målet at rytteren kan ri alene i skritt på forskjellige hester, kunne banens rideveier og lære å styre, stoppe og trave med eller uten leier (avhengig av alder).

Våren 2021 setter vi opp to nye knøttekurs: onsdag kl 17 og torsdag kl 18.

Påmelding/kontakt:

Spørsmål og påmelding kan sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Har du flere spørsmål og ønsker telefonkontakt ber vi om at du sender telefonnr ditt på e-post, så ringer vi deg opp når vi er på kontoret. Eller avtaler et møte pr mail med rideskoleadministrator.

Kursoversikt/timeplan vår 2021:

KlokkeslettMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
16.00
17.00SPR 70LT2KnøttekursJuniorkursDressur LT1
18.00JuniorkursSprang 80Dressur GT/VGKnøtt/juniorMT2
19.00 LT3Sprang VGSPR 40LT2SPR 80
20.00DR VGVoksen.KursSPR VGDR VG
20.45DR VG

DR VG

DRESSURKURSBESKRIVELSESPRANGKURSBESKRIVELSE
KnøttekursHelt nybegynner (fra 5 år) Barn må ha med seg leier.SPR GKGrunnkurs i sprang. Bomarbeid og små hinder i alle gangarter.
JuniorkursKan trave aleneSPR 60Hopper 60 cm bane +
Lett trenetTraver alene. Klar for galoppSPR 70Hopper 70 cm bane +
LT 2 og 3Begynner å bli fortrolig med galopp på flere hester mot slutten av kurset. Sprang VGVideregående ryttere som mester forskjellige hester 80 cm bane +
Øvet 1 og 2Ø1: Alle gangarter, enkle dressurøvelser og noe sprang. Øvet 2 har samme innhold som øvet 1, så her vil man jobbe videre og mer med innholdet fra øvet 1.

Middels trenet (MT)Trene på å ri hesten «til tøylen» Øvelser opp til LB-LA dressur

God trenet (GT)Rir hesten «til tøylen» Øvelser opp til LA dressur

Videregående (DR VG)Rir hesten «til tøylen» Øvelser til LA/MB dressur

Priser:

Dag/antall timerDressurSprang45min kurs 
Mandag/18 ridetimerKr 4140,-Kr 4320,-Kr 4320,-
Tirsdag/21 timerKr 4830,-Kr 5040,--*
Onsdag/21 ridetimerKr 4830,-Kr 5040,-
Torsdag/20 ridetimerKr 4600,-Kr 4800,-
Fredag/21 ridetimerKr 4830,-Kr 5040,-

Prisen pr. ridetime er lik høst 2020.

Rabatter:

Elever som rir to eller flere kurs: 5% på totalpris.

Familierabatt (mor/far/søsken/besteforeldre): 10% rabatt på totalpris.

Medlem av MRSK (Majorplassen Ryttersportsklubb): -100 kr på totalpris. (Gyldig medlemsskap gjeldende år).

Betaling:

Alle kurs skal betales før oppstart 04.01.2020 Kurset betales til Stall-K kontonr 1506 14 26458. Prisene finner du i oversikten over. Husk å merk med elevens navn. Kvittering på betalt kurs sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Vennligst respekter betalingsfristen.

Ta igjen tapte ridetimer i forbindelse med nedstengningen

Flere har ridetimer å ta igjen etter at vi ble tvunget til å stenge rideskolen 12.mars i forbindelse med koronautbruddet. Dersom man red flere kurs vår 2020, eller er flere i familien som red kurs, kan man sende mail til stall-k.rideskole@outlook.com for å sette opp privattimer i stedet. Vi setter jevnlig opp «ta-igjen-ridetimer» som annonseres på vår Facebook. Her melder man seg på selv. Vi ønsker også å la våre elever ta igjen timer utover høsten på kurs hvor det er ledig plass. Dette avtales på mail til stall-k.rideskole@outlook.com.