Det er rideskole fra mandag til fredag, hvor første ridetime begynner kl 17 hver dag. Vi har kurs som passer for alle, fra de helt ferske til erfarne rytter. På nybegynnerridetimene vil det bli noe stell av hest, hvor vi går gjennom børsting, påsaling og generell håndtering av hest. Lenger ned på siden kan du lese en oversikt over våre kurs. Vi tilbyr undervisning i både sprang og dressur. Stall-Ks instruktører har alle god kompetanse og utdanning innen hest/idrett/instruksjon. Rideskolens hester er godt egnet for rideopplæring. Les mer om våre skolehester under Rideskole>Våre skolehester, og om instruktørene under Team Stall-K>Ansatte.  

Påmelding for høsten 2021 er åpnet. Første kursdag høsten 2021 er mandag 16.august, og semesteret varer fram til uke 50. Det er ikke rideskole i høstferien i uke 40.

Vi opplyser om at bilder/videoer som blir tatt under kurs kan bli brukt på rideskolens facebook-side eller på hjemmesiden. Hvis man ikke ønsker at bilder av eleven skal på nett vær vennlig å gi oss beskjed.

Stall-k har ansvarsforsikring. Eventuell ulykkesforsikring må elevene holde selv.

En ridetime varer 60 min. Dressur VG kl 20.00 og 20.45 på mandager og torsdager varer 45 min.

Nybegynnerkurs (knøttekurs):

Vi har satt opp knøttekurs tirsdager kl 17.

Nybegynnerkurs passer for alle som vil begynne å ri! Aldersgrense 5 år. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

På nybegynnerkurs må hver elev ha med seg en som kan leie hesten. Leieren trenger ingen forkunnskaper om hest, opplæring vil bli gitt. Ha på egnet skotøy og klær for mosjon. Timene vil bestå av noe tid i stallen med opplæring i stell av hesten og håndtering av utstyr, og ridning både på bane og ute på tur.

Voksne som begynner på nybegynnerkurs kan velge å ri uten leier.

Målet for kurset er at eleven kan stelle hesten og vite hvordan man legger på utstyr, samt stiller inn stigbøyler og stiger på. I ridning er målet at rytteren kan ri alene i skritt på forskjellige hester, kunne banens rideveier og lære å styre, stoppe og trave med eller uten leier (avhengig av alder).

Høsten 2021 er det satt opp knøttekurs tirsdager kl 17.

Påmelding/kontakt:

Spørsmål og påmelding kan sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Har du flere spørsmål og ønsker telefonkontakt ber vi om at du sender telefonnr ditt på e-post, så ringer vi deg opp når vi er på kontoret. Eller avtaler et møte pr mail med rideskoleadministrator.

Kursoversikt/timeplan høst 2021:

KlokkeslettMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
16.00
17.00Sprang VGKnøttekursJuniorkursLT1 LT2
18.00Sprang 80LT3SPR grunnkursJuniorkursMT3
19.00 LT1Sprang 80SPR 50LT3SPR 80
20.00DR VGSprang VGDressur GT/VGDR VG
20.45DR VG

DR VG

DRESSURKURSBESKRIVELSESPRANGKURSBESKRIVELSE
KnøttekursHelt nybegynner (fra 5 år) Barn må ha med seg leier.SPR GKGrunnkurs i sprang. Bomarbeid og små hinder i alle gangarter.
JuniorkursKan trave aleneSPR 60Hopper 60 cm bane +
Lett trenetTraver alene. Klar for galoppSPR 70Hopper 70 cm bane +
LT 2 og 3Begynner å bli fortrolig med galopp på flere hester mot slutten av kurset. Sprang VGVideregående ryttere som mester forskjellige hester 80 cm bane +
Øvet 1 og 2Ø1: Alle gangarter, enkle dressurøvelser og noe sprang. Øvet 2 har samme innhold som øvet 1, så her vil man jobbe videre og mer med innholdet fra øvet 1.

Middels trenet (MT)Trene på å ri hesten «til tøylen» Øvelser opp til LB-LA dressur

God trenet (GT)Rir hesten «til tøylen» Øvelser opp til LA dressur

Videregående (DR VG)Rir hesten «til tøylen» Øvelser til LA/MB dressur

Priser:

Kurs:Pris:
Sprangkurs/dressurkurs 45min VGkr 4080,-
Dressurkurskr 3910,-

Rabatter:

Elever som rir to eller flere kurs: 5% på totalpris.

Familierabatt (mor/far/søsken/besteforeldre): 10% rabatt på totalpris.

Medlem av MRSK (Majorplassen Ryttersportsklubb): -100 kr på totalpris. (Gyldig medlemsskap gjeldende år).

Betaling:

Alle kurs skal betales før oppstart 09.08.12. Kurset betales til Stall-K kontonr 1506 14 26458. Prisene finner du i oversikten over. Husk å merk med elevens navn. Kvittering på betalt kurs sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Vennligst respekter betalingsfristen.