Våren 2019
Grad 3: dato kommer

På Stall-K er vi opptatt av sikkerhet med hest, og ønsker for våre elever at de kan lære hvordan man tar vare på hesten og god, trygg oppførsel i stallen. Rideskolen vår favner alle nivåer fra knøttekurs til videregående, her lærer man alt fra grunnleggende ferdigheter for å ri hesten til øvelser i sprang og dressur. Nå ønsker vi også å ha mer fokus på hva som skjer i stallen før og etter ridning, og kommer med tilbudet om å ta «Rideknappen».

Rideknappen er inndelt i fem grader, fra grad 1 hvor relativt få forkunnskaper kreves, til grad 5, hvor deltakeren skal vise alt fra trygg håndtering fra bakken til ridning i terreng og på bane. Grad 5 er en også et kriterie for å ta «Grønt kort», en godkjenning man må ha for å starte ridestevner. 

Grad 3 og 5 gir også mulighet for å få «Ridesertifikat». Ved å vise god utføring av oppgaver og kunnskap og bl.a. trafikkregler tildeles rytteren ridesertifikat med/uten turleder. Ridesertifikatet gir en god indikasjon på hvor mye kunnskap og erfaring rytteren har i forhold til å mestre hesten i ulike situasjoner, og om man er klar for f.eks. å ri  på tur i de ulike gangartene og evt. alene.

Gå gjerne inn på Norges Rytterforbund sine sider for å lese mer om hva Rideknappen innebærer. http://www.rytter.no/klubb/rideknappen/

Etter endt gjennomføring av gradene får man utdelt diplom og «rideknappen». 

Pris:
Grad 1 – 200 kr
Grad 2 – 250 kr
Grad 3 – 300 kr (inkluderer også «Ridesertifikat»).
Grad 4 – 250 kr
Grad 5 – 350 kr (inkluderer også «Ridesertifikat»).

Høsten 2017:

Vi vil arrangere rideknappen grad 1 i løpet av høsten 2017, og oppfordrer alle rideskolens elever (og foresatte?) til å delta. Bruk noen hyggelige timer i stallen for å lære mer om hest, håndtering og sikkerhet. Sist hadde vi 14 deltakere, kanskje bli vi flere denne gangen? Dato kommer snart, følg med.

Våren 2017:

30. april arrangerte vi Rideknappen grad 4. Vi hadde 5 deltakere som lærte om sikkerhet i stallen og hestens adferd, saltøy, og ikke minst rideprøve. Under Rideprøven i grad 4 skal rytteren ri hesten i alle gangarter og vise at han/hun behersker dette. I tillegg skal man hoppe et lite hinder og vise riktig sits i forbindelse med sprang. Det ble en fin dag for ryttere og hester, og alle fikk godkjent sin riddeknapp 4! 

Høsten 2016:

Søndag 4. desember var vi klare for gjennomføring av grad 3. Grad 3 er noe mer omfattende enn grad 1 og 2. I tillegg til å vise ridning på bane i alle gangarter skal rytterne også ut på ridetur med leder. På tur skal man kunne ri i skritt og trav, samt følge hesten i terrenget. Det kreves også kunnskaper om grunnleggende trafikkregler og ferdsel i utmark. Rytteren skal kunne noe teori om fôring og vanning av hest. Ved dagens slutt hadde 7 ryttere bestått grad 3, og kunne fornøyde reise hjem med Rideknappen og Ridesertifikat for tur med leder. Vi gratulerer.

Den 6. november gjennomførte vi arrangement for å ta rideknappen grad 1 og 2. Det ble en kjempefin og lærerik dag for deltakere, dommer og foreldre. 14 deltakere gjennomførte og besto grad 1, og 16 gjennomførte og besto grad 2. Vi gratulerer!

Ved påmelding får dere tilsendt mer informasjon om gjennomføringen av Rideknappen. Er det noe du lurer på i forhold til Rideknappen ta kontakt med lindaberg070790@gmail.com