Våren 2019

Grad 3 under planlegging.

https://www.rytter.no/klubb/aktiviteter/rideknappen-2/grad-3/

På Stall-K er vi opptatt av sikkerhet med hest, og ønsker for våre elever at de kan lære hvordan man tar vare på hesten og god, trygg oppførsel i stallen. Rideskolen vår favner alle nivåer fra knøttekurs til videregående, her lærer man alt fra grunnleggende ferdigheter for å ri hesten til øvelser i sprang og dressur. Nå ønsker vi også å ha mer fokus på hva som skjer i stallen før og etter ridning, og kommer med tilbudet om å ta «Rideknappen».

Rideknappen er inndelt i fem grader, fra grad 1 hvor relativt få forkunnskaper kreves, til grad 5, hvor deltakeren skal vise alt fra trygg håndtering fra bakken til ridning i terreng og på bane. Grad 5 er en også et kriterie for å ta «Grønt kort», en godkjenning man må ha for å starte ridestevner. 

Grad 3 og 5 gir også mulighet for å få «Ridesertifikat». Ved å vise god utføring av oppgaver og kunnskap og bl.a. trafikkregler tildeles rytteren ridesertifikat med/uten turleder. Ridesertifikatet gir en god indikasjon på hvor mye kunnskap og erfaring rytteren har i forhold til å mestre hesten i ulike situasjoner, og om man er klar for f.eks. å ri  på tur i de ulike gangartene og evt. alene.

Gå gjerne inn på Norges Rytterforbund sine sider for å lese mer om hva Rideknappen innebærer. http://www.rytter.no/klubb/rideknappen/

Etter endt gjennomføring av gradene får man utdelt diplom og «rideknappen». 

Pris:
Grad 1 – 200 kr
Grad 2 – 250 kr
Grad 3 – 300 kr (inkluderer også «Ridesertifikat»).
Grad 4 – 250 kr
Grad 5 – 500 kr (inkluderer også «Ridesertifikat»).

Våren 2019:

23.-24. april arrangerte Stall-K i samarbeid med MRSK Grønt kort kurs og Rideknappen grad 5. 6 deltakere bestod Rideknappen grad 5 med glans, og de greide kravene for å få ridesertifikat for turridning uten leder. 14 stk deltok på Grønt kort kurset totalt, og vi håper å få se alle sammen på stevner framover! Gratulerer til alle som gjennomførte, vi hadde en flott kurshelg.

Høsten 2018:

Hele 45 rideknapper ble delt ut denne gangen, fordelt på grad 1 og 2. Det var mange ivrige deltakere, både barn og voksne stelte hest, gjorde klar for ridning og viste god håndtering og kunnskap. Det ble en lang dag med så mange deltakere, men humøret var det ikke noe å si på! Vi gleder oss til neste gang.

Våren 2017:

30. april arrangerte vi Rideknappen grad 4. Vi hadde 5 deltakere som lærte om sikkerhet i stallen og hestens adferd, saltøy, og ikke minst rideprøve. Under Rideprøven i grad 4 skal rytteren ri hesten i alle gangarter og vise at han/hun behersker dette. I tillegg skal man hoppe et lite hinder og vise riktig sits i forbindelse med sprang. Det ble en fin dag for ryttere og hester, og alle fikk godkjent sin riddeknapp 4! 

Høsten 2016:

Søndag 4. desember var vi klare for gjennomføring av grad 3. Grad 3 er noe mer omfattende enn grad 1 og 2. I tillegg til å vise ridning på bane i alle gangarter skal rytterne også ut på ridetur med leder. På tur skal man kunne ri i skritt og trav, samt følge hesten i terrenget. Det kreves også kunnskaper om grunnleggende trafikkregler og ferdsel i utmark. Rytteren skal kunne noe teori om fôring og vanning av hest. Ved dagens slutt hadde 7 ryttere bestått grad 3, og kunne fornøyde reise hjem med Rideknappen og Ridesertifikat for tur med leder. Vi gratulerer.

Den 6. november gjennomførte vi arrangement for å ta rideknappen grad 1 og 2. Det ble en kjempefin og lærerik dag for deltakere, dommer og foreldre. 14 deltakere gjennomførte og besto grad 1, og 16 gjennomførte og besto grad 2. Vi gratulerer!

Ved påmelding får dere tilsendt mer informasjon om gjennomføringen av Rideknappen. Er det noe du lurer på i forhold til Rideknappen send mail til stall-k.rideskole@outlook.com