Velkommen til høst rideleir på Stall-K 2019!

Ridesenteret

Stall-K ligger ca. 8 mil fra Oslo ved byen Kongsberg. Ridesenteret er et av de beste, mest moderne og allsidige sentra i Norge i dag. Parallelt med skolens sommerferie driver Stall-K rideleir. Vi tilbyr også leir i skolens høstferie og vinterferie. Ellers i året drives rideskole, weekendkurs, oppstalling, seminarer, ridestevner osv.

Stall-K har også egne avdelinger for tilridning. Anlegget består av staller, ridehus og utebane (alle med internasjonale mål), vestibyle, galleri, spisesal, kjøkken, diverse bad og soverom samt restaurerte tømmerhus som et eget tun på eiendommen.

Vertskap

Ridesenterets faste instruktører står for undervisning og oppfølging på årets leir. De jobber for å gi rideleirelevene en lærerik, positiv og trygg uke. Det er voksne til stedet døgnet rundt.

Innlosjering og forpleining

Som rideleirelev vil du enten bo i soverom i rideskolebygningen eller i restaurerte tømmerhus like ved siden av. Venninner får selvfølgelig bo sammen.

Vi serverer daglig fire måltider pr. dag, hvorav ett er varm middag. På menyen står eksempelvis lapskaus, spaghetti med kjøttsaus og meksikansk gryte. Fredag kveld griller vi under avslutningen. Her kan hele familien delta. Vi kan tilpasse menyen ved enkle allergier og for vegetarianere. Gi beskjed minst en uke før ankomst.Ved mer omfattende allergi/andre kosthold ta kontakt for å høre om det lar seg gjennomføre.

Deltakerne sover i restaurerte stabbur som er satt opp på eiendommen.

Undervisning

Målet med en ukes rideleir på Stall-K er at deltakeren skal forbedre sine praktiske og teoretiske kunnskaper om hest, ha mye moro og få nye venner. Mange tidligere rideleirelever hos oss holder kontakten med hverandre hele året, for så å møtes igjen sommeren etter.

Den første dagen vil du få tildelt en lærehest som du vil bruke i all undervisning. Vi legger derfor stor vekt på at hest og rytter passer sammen. Det er en elev pr. hest hele uken. Vi har ridehester og ponnier. Mange av hestene er tidligere rutinerte konkurranse¬hester i sprang/dressur og fungerer som ypperlige læremestere. Se presentasjon av hestene under «Våre skolehester» I tillegg har vi noen hester innleid for leiren.

Det undervises i dressur og sprang, inne i ridehus og på vår flotte utebane.

Rideundervisningen foregår to ganger daglig i små grupper. Gruppeinndelingen tar hensyn til alder og nivå. Venninner som er på samme nivå rir på samme ridegruppe. De litt mer erfarne vil ha sprangundervisning en av timene pr. dag. Om noen ønsker det, kan vi tilby spesialisert trening i sprang eller dressur.  I nærområdet finnes det kilometervis med flotte skogstier som vi benytter til turridning.

Hver dag har vi teoriundervisning i emner som fôring, klargjøring til utstilling/stevne, hestens sykdommer, daglig stell, trening osv. Vi bruker gruppearbeid og video i undervisningen. Gjennom hele uken står sikkerhet med hest i høysetet, samt respekt for hest som et levende individ.

Kveldsaktiviteter

Etter middag og kveldsstellet med hesten er det tid for forskjellige aktiviteter. Du kan prøve deg på voltige, westernriding, gymkhana, tømmekjøring med hest og, dersom været er varmt nok, bading i innsjøen i nærheten. Vi satser på et hyggelig og trygt miljø, med ledere som har tid til hver enkelt.

Brødmat til kvelds i kafèen.

Hvem kan være med på leir?

Alle kan være med på rideleir! Av praktiske hensyn har vi satt den nedre aldersgrensen til 10 år. Som nevnt blir ridegruppene inndelt etter nivå slik at du kan være med selv om du aldri har ridd før eller er mer erfaren. Elever med egen hest er også velkommen.

Praktiske opplysninger

Rideleiren starter med fremmøte søndag kveld mellom kl. 18.00 og 19.00. Elevene blir deretter informert om ukens opplegg og vil bli vist rundt på anlegget. Hver fredag har vi et uhøytidelig treningsstevne hvor du kan velge mellom sprang eller dressur. De som har lyst kan være med en av lederne på en ridetur i skogen. Alle får sløyfer. Treningsstevnet begynner ca. kl. 14, og vi håper flest mulige foreldre har mulighet til å være med som tilskuere. Avreise skjer fredag kveld, direkte etter rideoppvisningen, ca. kl. 15.30.

Prisen pr. rideleiruke er kr. 5300,- hele beløpet skal være innbetalt før rideleir start. Send en skjermdump til stall-k.rideskole@outlook.com for innbetalt beløp.

Du må ha med deg sovepose eller dyne og dynetrekk, pute, laken, klær til varmt/kaldt vær, badetøy, tursekk, ridestøvler eller annet fornuftig skotøy og godkjent ridehjelm (kan lånes av oss). Sikkerhetsvest anbefales, påkrevd ved all sprangridning for elever under 18 år. Godt humør er en selvfølge! Stall-K er offentlig godkjent og forsikret. Hele personalet gjennomgår førstehjelpskurs i mai/juni hvert år.

Avslutning sommeren 2017

D