Det har vært drevet rideskole på Stall-K siden den oppstart av senteret for 25 år siden, i dag har vi omlag 180 elever i uka. Vi har alltid rundt 15 skolehester, alt fra sportsponnier, fjordinger, araber og welsh til store ridehester. Flere av hestene våre er tidligere konkurransehester som har startet høye klasser sprang og dressur.

Det er rideskole fra mandag til fredag med oppstart kl 17.00 hver dag. Her er kurs for alle, fra nybegynner til erfarne ryttere i sprang og dressur. For oversikt over våre kurs se oversikten lengre ned på siden. Vi tilbyr også privattimer på lånt rideskolehest for de som ønsker tettere oppfølging.

Vi har ledige plasser i rideskolen på de fleste nivåer, ta kontakt for å høre om vi har et kurs som passer deg. For spørsmål og påmelding send mail til:

stall-k.rideskole@outlook.com

  • Mail besvares 1x pr virkedag.

V

Til alle elever i rideskolen

Høstsemesteret starter mandag 19. august og varer til fredag 20. desember 2019. Det er ikke rideskole i høstferien (uke 40).

Rideskolen starter kl 17 alle dager

Bruk tabellen nedenfor for å se hvilke kurs som tilbys og den veiledende beskrivelse av ferdighetsnivået for timen. De fleste kurs vil gå opp et nivå, det vil si at de som ønsker det kan beholde plassene sine på samme gruppe som de hadde forrige semester. Noen kurs er flyttet for å lage plass til Knøttekurs.

Vi opplyser om at bilder/videoer som blir tatt under kurs kan bli brukt på rideskolens facebook-side eller på hjemmesiden. Hvis man ikke ønsker at bilder av eleven skal på nett vær vennlig å gi oss beskjed.

Stall-k har ansvarsforsikring. Eventuell ulykkesforsikring må elevene holde selv.

Stall-Ks instruktører har alle god kompetanse og utdanning innen hest/idrett/instruksjon. Rideskolens hester er godt egnet for rideopplæring.

Ta igjen time/sykdom

Man kan ta igjen 3 timer i løpet av et semester. Går man flere kurs gjelder 3 timer pr kurs. Å ta igjen time avtales via mail, man må ta igjen på et ledig kurs, det vil ikke nødvendigvis være samme nivå som man rir selv.

Man kan ikke ta igjen time den siste uka i semesteret grunnet avslutninger. Ved lengre tids sykdom kan man få tatt igjen alle timer ved legeerklæring. Man får ikke refundert kursavgiften.

Påmelding

Du kan melde deg på ved å sende e-post til stall-k.rideskole@outlook.com. Vi sender bekreftelse på e-post (mobil om du ikke har e-post) når eleven har mottatt plass. Spørsmål ang ridekurs rettes til samme adresse. Påmeldingen er bindende.

NB! Vi tar forbehold om forandringer i timeplanen ut fra antall påmeldinger.

Vi ønsker gamle og nye elever velkommen til høsten 2019!

Klokkeslett Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
17.00 SPR 50 KNØTTEKURS LT3 LT1 KNØTTEKURS
18.00 SPR 80 SPR 40 MT3 JUNIOR/KNØTT MT1
19.00 DRESSUR VG Sprang VG SPR 70 Ø1 SPR 60

20.00 DR VG Ny.beg. Voksen.
Kurs
SPR VG DR VG
20.45DR VGDR VG
DRESSURKURS BESKRIVELSE SPRANGKURS BESKRIVELSE
Knøttekurs Helt nybegynner (fra 5 år) Barn må ha med seg leier. SPR GK Grunnkurs i sprang. Bomarbeid og små hinder i alle gangarter.
Juniorkurs Kan trave alene SPR 50 Hopper 50 cm bane +
Lett trenet Klar for galopp SPR 70 Hopper 70 cm bane +
LT 2 og 3 Traver alene på forskjellige hester. Trener på galopp. SPR VG Videregående ryttere som mester forskjellige hester 80 cm bane +
Øvet Alle gangarter, enkle dressurøvelser og noe sprang
Middels trenet (MT) Trene på å ri hesten «til tøylen» Øvelser opp til LB-LA dressur
God trenet (GT) Rir hesten «til tøylen» Øvelser opp til LA dressur
Videregående (DR VG) Rir hesten «til tøylen» Øvelser til LA/MB dressur

Sprangkurs har et par timer dressur ila. semesteret.

Dressurkurs har et par timer sprang/bomarbeid ila. semesteret.

PRIS DRESSURKURS SPRANGKURS
MANDAG (17 ganger) kr 3910(4080/45 min) kr 4080
TIRSDAG (17 ganger) kr 3910 kr 4080
ONSDAG (17 ganger) kr 3910 kr 4080
TORSDAG (17 ganger) kr 3910(4080/45 min) kr 4080
FREDAG (17 ganger) kr 3910 kr 4080

Rabatter:

Student: 5% rabatt på totalpris. (Gyldig studentbevis for høgskole/universitet skoleåret 2018/2019).

Elever som rir to eller flere kurs: 5% på totalpris.

Familierabatt (mor/far/søsken/besteforeldre): 10% rabatt på totalpris.

Medlem av MRSK (Majorplassen Ryttersportsklubb): -100 kr på totalpris. (Gyldig medlemsskap gjeldende år).

En ridetime varer 60 min. Dressur vg kl 20.00 og 20.45 på mandag og torsdag varer 45 min.

Nybegynnerkurs (knøttekurs):

Nybegynnerkurs passer for alle som vil begynne å ri! Aldersgrense 5 år. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

På nybegynnerkurs må hver elev ha med seg en som kan leie hesten. Leieren trenger ingen forkunnskaper om hest, opplæring vil bli gitt. Ha på egnet skotøy og klær for mosjon. Timene vil bestå av noe tid i stallen med opplæring i stell av hesten og håndtering av utstyr, og ridning både på bane og ute på tur.

Voksne om begynner på nybegynnerkurs kan velge å ri uten leier.

Målet for kurset er at eleven kan stelle hesten og vite hvordan man legger på utstyr, samt stiller inn stigbøyler og stiger på. I ridning er målet at rytteren kan ri alene i skritt på forskjellige hester, kunne banens rideveier og lære å styre, stoppe og trave med eller uten leier (avhengig av alder).

Betaling:

Betalingsinfo og pris for kursene sendes på e-post i forkant av kursstart 19. august. Forfall er en uke etter oppstart. Kurset betales til Stall-K kontonr 1506 14 26458. Prisene finner du i oversikten over. Husk å merk med elevens navn/kurs. Kvittering på betalt kurs sendes på mail eller tas med til andre ridetime (utskrift, kvittering på smarttelefon el.). Vennligst respekter betalingsfristen.

Det er oversikt over rabatter ovenfor. Hvis du har noen rabatter så regner du ut beløpet du skal betale, og merker betalingen med «student»/»familie» el.

Studenter må vise gyldig studentbevis, medlemmer av MRSK bes vise medlemskort/bekreftelse fra klubben på at man har betalt årskontigent.

Det er mulig å dele opp beløpet hvis man gir beskjed.

Privattimer og drop-in:

Vi tilbyr privattimer for deg som ikke kan binde deg til fast kurs. Privattimer foregår på hverdager før kl 17.00, vi har noe begrenset kapasitet så avtal i god tid på forhånd. Med en av våre faste instruktører er prisen 500,- for 45 min. 350,- per pers om man er 2 eller flere. Privattime med lærling 300,- for 30 min. Betales til konto før timen eller med VIPPS. Kvittering må vises før timen.

Ved ledig plass kan man delta på en time i rideskolen, dette koster 250,- og betales i forkant av timen til konto eller med VIPPS. Kvittering må vises før timen.

Kontakt:

Spørsmål og påmelding kan sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Har du flere spørsmål og ønsker telefonkontakt ber vi om at du sender telefonnr ditt på e-post, så ringer vi deg opp når vi er på kontoret.