Det har vært drevet rideskole på Stall-K siden den oppstart av senteret for 25 år siden, i dag har i omlag 180 elever i uka. Vi har alltid rundt 15 skolehester, alt fra sportsponnier, fjordinger, araber og welsh til store ridehester. Flere av hestene våre er tidligere konkurransehester som har startet høye klasser sprang og dressur.

Det er rideskole fra mandag til fredag med oppstart kl 17.00 hver dag. Her er kurs for alle, fra nybegynner til erfarne ryttere i sprang og dressur. For oversikt over våre kurs se oversikten lengre ned på siden. Vi tilbyr også privattimer på lånt rideskolehest for de som ønsker tettere oppfølging.

Vi har ledige plasser i rideskolen på de fleste nivåer, ta kontakt for å høre om vi har et kurs som passer deg!

Har du spørsmål i forhold til ridetimer, nivå osv kan du sende på mail til stall-k.rideskole@outlook.com.

Til alle elever i rideskolen

Vårsemesteret starter onsdag 2. januar og varer til fredag 21. juni 2019.

Det er ikke rideskole på helligdager. Det er ikke rideskole i vinterferien og påskeferien (det vil være tilbud om dagleir, info kommer). Det er ikke rideskole fredag 31. mai.

Rideskolen starter kl 17 alle dager

Bruk tabellen nedenfor for å se hvilke kurs som tilbys og den veiledende beskrivelse av ferdighetsnivået for timen. De fleste kurs vil gå opp et nivå, det vil si at de som ønsker det kan beholde plassene sine på samme gruppe som de hadde forrige semester. Noen kurs er flyttet for å lage plass til Knøttekurs.

Kursene følger som vanlig en undervisningsplan med 1 teoritime inkludert i prisen.

Vi opplyser om at bilder/videoer som blir tatt under kurs kan bli brukt på rideskolens facebook-side eller på hjemmesiden. Hvis man ikke ønsker at bilder av eleven skal på nett vær vennlig å gi oss beskjed.

Stall-k har ansvarsforsikring. Eventuell ulykkesforsikring må elevene holde selv.

Stall-Ks instruktører har alle god kompetanse og utdanning innen hest/rideinstruksjon. Rideskolens hester er godt egnet for rideopplæring.

Ta igjen time/sykdom

Hvis man er syk kan man få ta igjen time på kurs hvor det er ledig plass. Det vil ikke alltid være på samme nivå som man rir på selv. Man må ta igjen time innen to uker etter at man var borte. Man kan ikke ta igjen time den siste uka i semesteret. Avtales via e-post. Gi oss gjerne beskjed hvis man vet man blir borte over flere uker. Ved lengre tids sykdom kan man få tatt igjen alle timer ved legeerklæring.

Rideknappen

Norges rytterforbund skriver: «Rideknappen er et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av hest og kunnskap om hest.» Rideknappen går fra grad 1 til 5, hvor grad 1 passer for de som starter på Grunnkurs. Grad 5 krever mer erfaring med håndtering av hest og rideferdigheter tilsvarende LC. Mer informasjon om pris og dato for gjennomføring av Rideknappen finner du i menyen under «rideskole – rideknappen». I løpet av våren planlegger vi grad 3 og en helg med grad 5 + grønt kort.

Påmelding

Du kan melde deg på ved å bruke påmeldingsskjema på hjemmesiden eller ved å sende e-post til stall-k.rideskole@outlook.com. Vi sender bekreftelse på e-post (mobil om du ikke har e-post) når eleven har mottatt plass. Spørsmål ang ridekurs rettes til samme adresse. Påmeldingen er bindende.

NB! Vi tar forbehold om forandringer i timeplanen ut fra antall påmeldinger.

Vi ønsker gamle og nye elever velkommen til våren!

KlokkeslettMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
17.00SPR 40
KNØTTEKURSLT2JUNIORKURS
JUNIORKURS
18.00SPR 70
Ø1
MT2LT2Ø3
19.00DRESSUR VGSPR UngdomSPR 70LT3
SPR 50

20.00DR VGSPR VG
SPR VGDR VG
20.45DR VGDR VG
DRESSURKURS BESKRIVELSESPRANGKURS BESKRIVELSE
KnøttekursHelt nybegynner (fra 5 år) Barn må ha med seg leier.SPR GKGrunnkurs i sprang. Bomarbeid og små hinder i alle gangarter.
JuniorkursKan trave aleneSPR 50Hopper 50 cm bane +
Lett trenetKlar for galoppSPR 70
Hopper 70 cm bane +
LT 2 og 3Traver alene på forskjellige hester. Trener på galopp. SPR VGVideregående ryttere som mester forskjellige hester 80 cm bane +
ØvetAlle gangarter, enkle dressurøvelser og noe sprang
Middels trenet (MT)Trene på å ri hesten «til tøylen» Øvelser opp til LB-LA dressur
God trenet (GT)Rir hesten «til tøylen»  Øvelser opp til LA dressur
Videregående (DR VG)Rir hesten «til tøylen» Øvelser til LA/MB dressur

Sprangkurs har et par timer dressur ila. semesteret.

Dressurkurs har et par timer sprang/bomarbeid ila. semesteret.

PRIS DRESSURKURS SPRANGKURS
MANDAG   (20 ganger) kr 4600(4800/45 min) kr 4800
TIRSDAG   (22 ganger) kr 5060 kr 5280
ONSDAG    (22 ganger) kr 5060 kr 5280
TORSDAG  (22 ganger) kr 5060(5280/45 min) kr 5280
FREDAG    (21 ganger) kr 4830 kr 5040

Rabatter:

Student: 5% rabatt på totalpris. (Gyldig studentbevis for høgskole/universitet skoleåret 2018/2019).

Elever som rir to eller flere kurs: 5% på totalpris.

Familierabatt (mor/far/søsken/besteforeldre): 10% rabatt på totalpris.

Medlem av MRSK (Majorplassen Ryttersportsklubb): -100 kr på totalpris. (Gyldig medlemsskap gjeldende år).

En ridetime varer 60 min. Dressur vg kl 20.00 og 20.45 på mandag og torsdag varer 45 min. Kursavgiften inkluderer 1 teoritime om stell og sikker håndtering av hest og utstyr.

Nybegynnerkurs (knøttekurs):

Nybegynnerkurs passer for alle som vil begynne å ri! Aldersgrense 5 år. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

På nybegynnerkurs må hver elev ha med seg en som kan leie hesten. Leieren trenger ingen forkunnskaper om hest, opplæring vil bli gitt. Ha på egnet skotøy og klær for mosjon. Timene vil bestå av noe tid i stallen med opplæring i stell av hesten og håndtering av utstyr, og ridning både på bane og ute på tur.

Voksne om begynner på nybegynnerkurs kan velge å ri uten leier.

Målet for kurset er at eleven kan stelle hesten og vite hvordan man legger på utstyr, samt stiller inn stigbøyler og stiger på. I ridning er målet at rytteren kan ri alene i skritt på forskjellige hester, kunne banens rideveier og lære å styre, stoppe og trave med eller uten leier (kommer an på alder).

Betaling:

Betalingsinfo og pris for kursene sendes på e-post i forkant av kursstart 2. januar. Forfall er en uke etter oppstart. Kurset betales til Stall-K kontonr 1506 14 26458.Prisene finner du i oversikten over. Husk å merk med elevens navn/kurs. Kvittering på betalt kurs sendes på mail eller tas med til andre ridetime (utskrift, kvittering på smarttelefon el.). Vennligst respekter betalingsfristen.

Det er oversikt over rabatter ovenfor. Hvis du har noen rabatter så regner du ut beløpet du skal betale, og merker betalingen med «student»/»familie» el.

Studenter må vise gyldig studentbevis, medlemmer av MRSK bes vise medlemskort/bekreftelse fra klubben på at man har betalt årskontigent.

Det er mulig å dele opp beløpet hvis man gir beskjed.

Privattimer og drop-in:

Vi tilbyr privattimer for deg som ikke kan binde deg til fast kurs. Privattimer foregår på hverdager før kl 17.00, vi har noe begrenset kapasitet så avtal i god tid på forhånd. Med en av våre faste instruktører er prisen 500,- for 45 min. 350,- per pers om man er 2 eller flere. Privattime med lærling 300,- for 30 min. Betales til konto før timen eller med VIPPS. Kvittering må vises før timen.

Ved ledig plass kan man delta på en time i rideskolen, dette koster 250,- og betales i forkant av timen til konto eller med VIPPS. Kvittering må vises før timen.

Kontakt:

Bruk gjerne vårt påmeldingsskjema for å booke kurs i rideskolen. Spørsmål (og evt påmelding) kan sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Det kan ta noen dager før man får svar. Har du flere spørsmål og ønsker telefonkontakt ber vi om at du sender telefonnr ditt på e-post, så ringer vi deg opp når vi er på kontoret.

OBS

Adkomst: nå er byggingen av ny vei E 134 i full gang. Vi er så heldige at vi har fått en flott bro inn til Stall-K, sving av fra E 134 mot «Majorplassen».