Dette er kurs for alle, uansett alder og ridenivå. Intensiv trening er topp både for den som er helt nybegynner og den erfarne rytter. Man rir to ganger hver dag og får servert deilig lunsjbord med varm og kald mat. En av dagene er det teoritime med praktiske demonstrasjoner.

Ingen weekendkurs i første semester i 2020.

Undervisningen

Det er to ridetimer begge dagene – en time dressur og en time sprang. Man deles inn i små grupper etter rideerfaring. Det tas hensyn til nivå og ambisjoner på sprangtimene, om man ikke ønsker å ri sprang kan man ha bomarbeid rettet mot dressur og løsgjøring. Nybegynnere vil få trening med bommer og annet bakkearbeid.

En av dagene blir det også teoriundervisning med emner som rideteori, hestens eksteriør og bevegelser, trening av hesten og andre temaer etter ønske fra deltakerne.
Undervisningen foregår i isolert ridehus (20×60 m) eller på utebane (30×70 m) dersom været tillater det. Om våren blir det også noen korte turer i skogen.

Stall-K’s faste instruktører er ansvarlig for undervisning på helgekursene.

Skolehestene
Stall-K benytter erfarne og skolerte ponnier og hester i undervisningen, og flere av dem har startet høye klasser i sprang og dressur. Stall-K er anerkjent for sine gode skolehester.

Privathest
Egen hest kan medbringes etter avtale. Oppstalling på boks. Ta med eget fôr. Det er ikke mulighet for utslipp i paddock. Pris på oppstalling er kr 200,- pr døgn.

Overnatting
Kun for voksne (over 18 år). Enkel standar. Man må ha med egen dyne/sovepose og sengetøy, og det er anledning til å benytte stedets bad. Foruten lunsj begge dager må man stå for mat og drikke selv. Det er kort vei til dagligvarebutikk og Kongsberg sentrum, hvor det er godt utvalgt i spisesteder.

Påmelding
Send påmelding til stall-k.rideskole@outlook.com. Og om du har spørsmål. Mail besvares 1x pr virkedag.

Husk å påføre telefonnummeret (vi må kunne nå deg på dagtid om det er spørsmål i forhold til påmeldingen). Påmeldingsfristen utløper en uke før kurset. Dette er viktig da vi må ha nok deltakere for å gjennomføre helgekurs.

Betaling
Kurset betales senest 1 uke før kursstart til Stall-K kontonr. 1506 14 26458. Kvittering må sendes pr e-post i forkant av kurset.

Ridetider
Alle deltakere vil bli opplyst om ridetidene sine pr. sms el. e-post torsdag før kurshelgen.

Priser
Kr. 1900,- for kurs inkl lunsj.
Kr. 2100,- for kurs inkl overnatting (lørdag-søndag).
Kr. 200,- pr. døgn i oppstalling for de med egen hest.