Påmelding for vårsemesteret 2022 er åpnet.

Første kursdag er tirsdag 4. januar, og semesteret varer fram til skuleslutt fredag 17/06 i uke 24. Rideskolen følger skoleruta for Kongsberg. Det er ingen rideskole i vinterferien i uke 9. Ingen rideskole i påskeferien i uke 15 + mandag i uke 16. Og ingen rideskole på helligdagene tirsdag 17mai i uke 20, Kristi Himmelfart torsdag + fredag i uke 21 og 2.pinsedag mandag i uke 23.

Vi holder rideskole alle hverdager fra kl. 16 eller 17 til kl. 21 eller 21:30. Vi har ridekurs som passer for alle, fra helt ferske nybegynnere til erfarne ryttere. Se oversikt over alle våre ridekurs lengere ned på siden. Vi tilbyr undervisning i både sprang og dressur. En ridetime varer 60 min. Dressur VG kl. 20:00 og 20:45 på mandager og torsdager varer 45 min.

Stall-Ks instruktører har alle god kompetanse og utdanning innen hest/idrett/instruksjon. Alle rideskolens hester er godt egnet for rideopplæring. Les mer om våre skolehester under Rideskole>Våre skolehester, og om instruktørene under Team Stall-K>Ansatte.  

Vi opplyser om at bilder/videoer som blir tatt under kurs kan bli brukt på rideskolens facebook-side eller på hjemmesiden. Hvis man ikke ønsker at bilder av eleven skal på nett vær vennlig å gi oss beskjed.

Stall-k har ansvarsforsikring. Eventuell ulykkesforsikring må elevene holde selv.


Ponnikurs

NYTT HØSTEN 2021!

Ponnikurs vil passe for alle som har lite/ingen erfaring med hest fra tidligere, og som ønsker å lære seg håndtering og ridning av hest/ponni. Dette er som det eneste kurset vi tar imot elever helt ned i 3års alder. Kurset arrangeres fra 16:00 – 17:00 på onsdager. Kurset har et maksimum antall elever på 6 stykker. Alle elever på ponnikurs må ha med egen leier. Det kreves ingen tidligere erfaring med hest, opplæring vil bli gitt. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

Målet for kurset er at eleven i tillegg til å lære mye grunnleggende ridning, skal jobbe med sikker håndtering og omgang med hest. Eleven vil lære å stelle hesten og hvordan man legger på utstyr, samt stille stigbøyler, stramme gjord og stiger på.

Pris for ponnikurs står i prisoversikt lengre ned på siden. Første timen regnes som en prøvetime, og eleven og foreldre avgjør i etterkant om de vil melde seg på resten av kurset eller bare betale for prøvetimen.

Nybegynnerkurs:

Vi har satt opp et nybegynnerkurs tirsdager kl 17.

Nybegynnerkurs passer for alle som vil begynne å ri! Aldersgrense 6 år. Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Eleven bør ha på seg bukser som ikke gnager på innsiden av lårene, sko med en liten hæl/godt grep slik at foten ikke glir inn i stigbøylen. Ellers anbefaler vi tynne hansker med grep (f.eks hagehansker, ridehansker) og man bør ha håret i en hestehale eller flette slik at det ikke kommer i veien når man rir.

På nybegynnerkurs må hver elev ha med seg en som kan leie hesten. Leieren trenger ingen forkunnskaper om hest, opplæring vil bli gitt. Ha på egnet skotøy og klær for mosjon.

Voksne som begynner på nybegynnerkurs kan velge å ri uten leier.

I ridningen er målet at rytteren skal lære å ri alene i skritt og trav på forskjellige hester, kunne enkle rideveier og lære å styre, stoppe og starte.

Våren 2022 er det satt opp nybegynnerkurs tirsdager kl. 17.

Påmelding/kontakt:

Vi ønsker å motta full påmelding fra alle elever, også de som har gått i rideskolen dette semesteret. Spørsmål og påmelding skal sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com.

Påmeldingssjema:
Navn på elev:
Alder på elev:
Navn på foresatt:
Kontaktinfo til foresatt (mail og mobil):
Hvilket kurs:

Det blir sendt ut bekreftelse på mail når påmeldingen er mottatt og registret. Plassen sikres ikke før vi har mottatt betaling for kurset, men plassen holdes av frem til betalingsfrist en uke før kursstart. Manglende betaling innen betalingsfristen medfører at plassen på kurset blir gitt videre.

Påmelding til ridekurs er bindende, og kursavgift betales ikke tilbake. Send oss gjerne en mail hvis du ønsker en prøvetime i rideskolen før du melder deg på et helt kurs.

Kursoversikt/timeplan vår 2022:

Priser:

Rabatter:

Elever som rir to eller flere kurs: 5% på totalpris.

Familierabatt (mor/far/søsken/besteforeldre): 10% rabatt på totalpris.

Medlem av MRSK (Majorplassen Ryttersportsklubb): -100 kr på totalpris. (Gyldig medlemsskap gjeldende år).

Betaling:

Alle kurs skal være betalt minst en uke før kursstart. Endelig bekreftelse for plass på ridekurs skjer etter vi har mottatt betaling. Vi forbeholder oss retten til å gi kursplassen videre dersom betalingen ikke er utført innen fristen. Kurset betales til Stall-K`s kontonr. 1506 14 26458. Prisene finner du i oversikten over. Husk å merk med elevens navn. Kvittering på betalt kurs sendes på mail til stall-k.rideskole@outlook.com. Alle mottar bekreftelse på mail fra oss når kvittering er mottatt og kursplassen sikret.

Mulighet for å ta igjen timer:

Vi gir alle elever i rideskolen mulighet til å ta igjen inntil to timer pr. semester, der fraværet skyldes sykdom, skade, karantene eller obligatorisk skole/jobb. Ved langvarig sykdom/skade kan legeerklæring fremvises, og vi kan bli enige om en form for erstatning for timer også utover disse to. Send oss en mail i forkant av timen din om du er forhindret i å møte, så blir vi enige om time og dato for å ta igjen timen. Mistede timer må tas igjen samme semester, og vi gir dessverre ikke mulighet til å ta igjen mistede timer fra tidligere semester uten spesiell avtale.