Vertskap, innlosjering og forpleining

Ridesenterets faste instruktører står for undervisning og oppfølging på årets leir. De jobber for å gi rideleirelevene en lærerik, positiv og trygg uke. Det er voksne til stedet døgnet rundt.

Som rideleirelev vil du bo i restaurerte tømmerhus like ved siden av. Venninner får selvfølgelig bo sammen.

Vi serverer fire måltider pr. dag, hvorav ett er varm middag. Fredag ettermiddag griller vi under avslutningen. Her kan hele familien delta.

Ved allergier / behov for spesialdietter, ta kontakt på mail.

Undervisning

Målet med en ukes rideleir på Stall-K er at deltakeren skal forbedre sine praktiske og teoretiske kunnskaper om hest, ha mye moro og få nye venner. Mange tidligere rideleirelever hos oss holder kontakten med hverandre hele året, for så å møtes igjen sommeren etter.

Den første dagen vil du få tildelt en lærehest som du vil bruke i all undervisning. Vi legger derfor stor vekt på at hest og rytter passer sammen. Eleven har samme hest hele uken. Vi har ridehester og ponnier. Mange av hestene er tidligere rutinerte konkurransehester i sprang/dressur og fungerer som ypperlige læremestere. Se presentasjon av hestene under «Våre skolehester» I tillegg har vi noen hester innleid for leiren.

Det undervises i dressur og sprang, både inne i ridehus og på vår flotte utebane.

Rideundervisningen foregår to ganger daglig i små grupper. Gruppeinndelingen tar hensyn til alder og nivå. Venninner som er på samme nivå rir som regel på samme ridegruppe. De litt mer erfarne vil ha sprangundervisning en av timene pr. dag. Om noen ønsker det, kan vi tilby spesialisert trening i sprang eller dressur.  I nærområdet finnes det kilometervis med flotte skogstier som vi benytter til turridning.

Hver dag har vi teoriundervisning i emner som for eksempel fôring, klargjøring til utstilling/stevne, hestens sykdommer, daglig stell, trening osv. Vi bruker også gruppearbeid i undervisningen. Gjennom hele uken står sikkerhet med hest i fokus, samt respekt for hest som et levende individ.

Kveldsaktiviteter

Etter middag og kveldsstellet med hesten er det tid for forskjellige aktiviteter. Du kan prøve deg på voltige, gymkhana, utstilling med hest og, dersom været er varmt nok; bading i innsjøen i nærheten. Vi satser på et hyggelig og trygt miljø, med ledere som har tid til hver enkelt.

Hvem kan være med på leir?

Alle kan være med på rideleir! Av praktiske hensyn har vi satt den nedre aldersgrensen til 10 år. Som nevnt blir ridegruppene inndelt etter nivå slik at du kan være med selv om du aldri har ridd før, eller er mer erfaren. Elever med egen hest er også velkommen.

Påmelding

Praktiske opplysninger

Rideleiren starter med fremmøte søndag kveld mellom kl. 18.00 og 19.00. Elevene blir deretter informert om ukens opplegg og vil bli vist rundt på anlegget. Hver fredag har vi et uhøytidelig treningsstevne hvor du kan velge mellom sprang eller dressur. De som har lyst kan være med en av lederne på en ridetur i skogen. Alle får sløyfer. Treningsstevnet begynner ca. kl. 14, og vi håper flest mulige foreldre har mulighet til å være med som tilskuere. Avreise skjer fredag ettermiddag, direkte etter rideoppvisningen, ca. kl. 15.30.

Du må ha med deg sovepose eller dyne og dynetrekk, pute, laken, klær til varmt/kaldt vær, badetøy, tursekk, ridestøvler eller annet fornuftig skotøy og godkjent ridehjelm (kan lånes av oss). Sikkerhetsvest anbefales, påkrevd ved all sprangridning for elever under 18 år. Godt humør er en selvfølge! Stall-K er offentlig godkjent og forsikret. Hele personalet gjennomgår førstehjelpskurs i mai/juni hvert år.

Priser:

Prisen pr. rideleiruke er kr. 6500,- (kr. 6700,- for voksenleir). Pris for dagrideleir er kr 4500,-

Depositum kr. 1500,- betales til kontonr 1506 14 26458 innen 10 dager etter påmelding for å beholde plassen. Faktura for resterende beløp (kr. 5000,-) (kr. 5200,- voksenleir og kr 3000,- dagrideleir) sendes ut i etterkant.

Forhindret i å møte på leir?

Påmelding til rideleir er bindende, og depositum kr 1500,- betales ikke tilbake uansett årsak.

Hvis man er forhindret i å møte på leir grunnet sykdom eller skade kan restbeløp tilbakebetales ved beskjed minst en uke før leirstart. Legeerklæring kreves, og det vil trekkes fra et lite administrasjonsgebyr på tilbakebetalingen.

Ved beskjed om frafall mindre enn en uke før leirstart har man ikke rett på pengene tilbake, men vi kan tilby en ny leiruke som erstatning. Legeerklæring kreves.

Uke 32: Dagrideleir.

Mandag- fredag fra kl 0830-1530.

Deltagerne vil ha to rideøkter daglig, teori, stalltjeneste og andre aktiviteter med hest. Det serveres lunsj, samt drikke og frukt gjennom dagen.

Uke 28: Voksenleir

Vi gjentar fjorårets suksess og arrangerer voksenleir i uke 28.

Denne uken vil opplegget for leiren være tilpasset voksne deltakere, og fylles opp med hest, læring og sosialt samvær. Som deltaker vil man også i større grad kunne påvirke hvordan uken legges opp. Valg av gren, hvor mange økter man ønsker på bane og med eller uten overnatting er noen av tingene man selv kan ta stilling til på voksenleir.

Timeplanen vil tillate lange og deilige lunsjer, spennende foredrag, rideteori og lærerike ridetimer. Om man ønsker, vil vi sette opp programridning i dressur, og jobbe mot dette gjennom uken.

Måltidene vil rettes mer mot «den voksne gane», og én kveld inviteres det til en deilig gourmet middag.

Voksenleir er for alle over 18år, uansett tidligere erfaring med hest. Enten du er en erfaren rytter, ønsker å ta opp igjen ridningen fra barndommen, eller er helt grønn, vil voksenleir passe for deg. Vi ser fram til en lærerik og trivelig uke, fylt med hest og hygge!

Pris mandag-fredag kr. 6700,-

Nedre aldersgrense 18 år.